fbpx

Werken in de bouw zonder ervaring

Geen probleem, dat kan bij ons

Zonder ervaring aan de slag in de bouw

Wil je werken in de bouw, maar heb je geen ervaring of weet je niet waar je moet beginnen? Jobxion heeft korte opleidingen met baangarantie zodat jij snel aan het werk kunt in de bouw. 

Jouw kansen in de bouw

In de bouw is momenteel veel werk te vinden. De verwachting is dat dit de komende jaren zo blijft. Denk maar eens aan het woningtekort, voor 2030 moeten er een miljoen extra woningen gebouwd worden. Veel andere woningen en bedrijven moeten gerenoveerd, onderhouden of verduurzaamd worden. Volop werk dus voor iedereen die in de bouw wil werken, ook zonder ervaring. 

Vacatures geen ervaring nodig

Bekijk hieronder een aantal vacatures waar geen ervaring voor nodig is of bekijk het volledige aanbod van vacatures waar geen ervaring nodig is. 

Bouw jij mee aan duurzame huisvestiging in Nederland? Wil je graag aan het werk, maar heb je geen diploma? Voor dit project in Uden is werkervaring of een diploma geen vereiste. Wens je een leuke baan als timmerman/ montagemedewerker? Dan is deze vacature voor leerling timmerman/ montagemedewerker echt iets voor jou! Ben jij geschikt als timmerman/montagemedewerker? Wij hebben leerwerkplekken voor leerling timmermannen/ montagemedewerkers. Je wordt getest door onze leermeesters in het opleidingscentrum. Zij zullen vooraf beoordelen of je geschikt bent voor deze functie.
Heb je geen relevante opleiding of werkervaring maar ben je enorm enthousiast om alles over installatie van zonnepanelen te leren? Dan is deze vacature bij onze klant in Haarlem iets voor jou! Als leerling zonnepanelen monteur werk je onder begeleiding van een ervaren zonnepanelen monteur bij zowel bedrijven als particulieren. Je ondersteunt de hoofdmonteur bij het leggen van panelen op het dak, het installeren van PV-installaties en het aansluiten van omvormers.
Wil jij goed geld verdienen? Een opleiding volgen die betaald wordt? Meteen een vak leren waar een goed dik belegde boterham in te verdienen is? Zeg jij drie keer ja, dan hebben wij een unieke kans voor jou! Als leerling loodgieter ga jij 4 dagen aan de slag bij onze opdrachtgever en daarnaast ga je nog 1 dag naar school.
Bouw jij mee aan duurzame huisvestiging in Nederland? Wil je graag aan het werk, maar heb je geen diploma? Voor dit project in Uden is werkervaring of een diploma geen vereiste. Wens je een leuke baan als timmerman/ montagemedewerker? Dan is deze vacature voor leerling timmerman/ montagemedewerker echt iets voor jou! Ben jij geschikt als timmerman/montagemedewerker? Wij hebben leerwerkplekken voor leerling timmermannen/ montagemedewerkers. Je wordt getest door onze leermeesters in het opleidingscentrum. Zij zullen vooraf beoordelen of je geschikt bent voor deze functie.
Wat is er nou leuker dan het timmervak leren van een echte vakman uit Amsterdam, in Amsterdam? Als leerling timmerman krijg jij de kans om samen met die vakman een huis te renoveren en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen. Klinkt goed he!
Heb jij een flinke dosis motivatie en doorzettingsvermogen? Ben jij gepassioneerd en opzoek naar een nieuwe uitdaging? Dan kun jij vandaag nog met een nieuwe baan als leerling timmerman in omgeving Eindhoven beginnen! Terwijl je alle bouwfacetten leert, verdien je al €1600 tot €2300 euro bruto per maand!

Wij zorgen voor ervaring in de bouw

Geen ervaring in de bouw is geen probleem, wij zorgen ervoor dat je veel werkervaring gaat opbouwen. Als je werkt via Jobxion ga je aan de slag op verschillende projecten, voor korte of langere tijd. Hierdoor doe je veel ervaring op met verschillende werkzaamheden, waardoor je in een relatief korte tijd veel praktijkervaring opdoet. 

Werken in de bouw zonder diploma

Geen diploma die je kunt gebruiken in de bouw? Ook geen probleem bij Jobxion. Het eerste diploma die je via ons gaat halen is je VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers). Dit certificaat is belangrijk om veilig te kunnen werken op de bouw. 

Daarnaast ga je een van onze trainingen volgen in ons opleidingscentrum. Hier leren wij je verschillende vaardigheden die je nodig hebt in de bouw.

werken in de bouw zonder ervaring

Hoe werkt het?

1: Aanmelden en kennismaking  
Je kunt je aanmelden voor een opleiding of training in ons opleidingscentrum. We nemen contact met je op voor een telefonische kennismaking, daarna nodigen we je uit in ons opleidingscentrum. Hier word je ontvangen door jouw contactpersoon die met jou gaat kijken naar jouw wensen en mogelijkheden. Samen stippelen we een traject uit waarbij we gaan kijken hoe we jou de juiste ervaring en vaardigheden kunnen bijbrengen zodat je aan de slag kunt in de bouw.

2: Opleiding
De opleidingen zijn kort en praktisch en sluiten goed aan bij de praktijk. Als jij bijvoorbeeld graag aan de slag wilt als timmerman, dan zorgen we ervoor dat je een aantal basisvaardigheden leert die je straks nodig hebt. We kijken tijdens de opleiding ook naar jouw aanleg en motivatie, want beiden heb je nodig om te groeien als vakman.

3: Aan het werk
Na het succesvol afronden van de opleiding kun je aan de slag op de bouw bij een van onze klanten. Daar ga je het vak verder leren in de praktijk, zodat je uiteindelijk een zelfstandige vakman wordt. Dit kost natuurlijk tijd, maar het begint bij Jobxion.

Werk zonder ervaring in de bouw

Wil je geen opleiding of training volgen bij Jobxion, maar direct zonder ervaring aan de slag op de bouw? Die mogelijkheden zijn er, want we hebben vacatures waar geen ervaring of diploma voor nodig is. Zo zijn er vaak op bouwplaatsen bouwopruimers nodig. Jij zorgt ervoor dat de bouwplaats opgeruimd is en doet diverse ondersteunende werkzaamheden zodat de vakmannen goed door kunnen werken. Een functie voor flexibele aanpakkers die graag buiten werken. 

Vervolg carrière bij Jobxion

Na je start bij Jobxion heb je verschillende mogelijkheden. Afhankelijk in welk dienstverband je werkt bij de opdrachtgever, werkt je er een korte of langere tijd. Als de samenwerking goed bevalt kan een detacheringperiode worden verlengd of je kunt zelf in dienst gaan bij het bedrijf. Zo weet je precies waar je terecht komt en kun je doorstromen naar meer ervaren functies bij het bedrijf.

Wil je juist meer verschillende ervaringen opdoen, dan heb je de mogelijkheid om na het project te kiezen voor een project bij een ander bedrijf. Op deze manier krijg je een goede kijk in de bouwwereld.

Een van de voordelen van werken via Jobxion is dat je gebruikt kunt maken van het opleidingscentrum. Hier kun je altijd terecht om je vaardigheden te verbeteren of uit te breiden. Zo ga jij het zeker maken in de bouw! 

Zij-instroomtraject in het kort

We gaan een persoonlijk gesprek met je aan om te ontdekken wat je wilt. Wat jouw verwachtingen zijn. En wat we van jou verwachten. Alleen zó krijgen we een compleet beeld en kunnen we een passend zij-instroom traject voor je opstellen.

Je start het traject met één van onze opleidingen onder begeleiding van een ervaren vakdocent. Binnen een paar dagen leren wij jou de basis die nodig is om als zij-instromer een nieuwe carrière start te maken.

Ondertussen regelen wij in overleg met jou een nieuwe baan en heb je een kennismakingsgesprek op je nieuwe werkplek. Zo weet je zeker dat je daar wilt werken. Na het afronden van de training ga je in dienst bij het bedrijf en ga je verder leren en groeien als vakman. 

Zet de volgende stap naar werken in de bouw

Hopelijk ben je na het lezen van deze pagina overtuigd dat je prima zonder ervaring kunt werken in de bouw. Wij helpen jou met je carrière in de bouw. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Scroll naar boven