Leerling loodgieter

Een echte vakman worden, dát is wat je wilt! Om precies te zijn wil jij dé loodgieter, ook wel monteur in de installatietechniek, worden waar iedereen naar op zoek is. Je wilt steengoed worden in je vak. Alleen hoe word je dat? Door je in te schrijven als leerling loodgieter bij JobXion natuurlijk. Wij betalen jouw bbl-opleiding, koppelen jou aan een échte vakman én begeleiden jou gedurende je hele opleiding. En daarna? Dan regelen wij een vaste baan voor je! Check direct de leerling loodgieter vacatures en laat vandaag nog van je horen!

Hoe werkt dat nou; leerling loodgieter worden?

Het begint natuurlijk allemaal bij jouw inschrijving, onderaan onze werken- en lerenpagina. Zodra we deze ontvangen hebben, nemen we meteen contact met je op. Hoe het hele traject eruit ziet om monteur te worden in de installatietechniek, ook wel loodgieter? Je gaat 1 dag in de week naar school. De school en opleiding kiezen we samen met jou uit. De andere 4 werkdagen van de week, ben je te vinden op de bouw. Samen met jouw praktijkbegeleider voeren jullie allerlei loodgieterwerkzaamheden uit. Waar je in ieder geval aan moet denken is dat je leert hoe:

 • je leidingen aan moet leggen. Denk hierbij aan gas- en waterleidingen
 • je vloerverwarming aanlegt of bijvoorbeeld een Cv-ketel installeert
 • tekeningen afgelezen moeten worden. Je voert je werk natuurlijk volgens een bepaald plan uit
 • je sanitair installeert en aansluit

De voordelen om als leerling loodgieter via JobXion aan de slag te gaan

 • Je ontvangt meteen salaris
 • Wij betalen jouw opleiding om monteur installatietechniek te worden
 • Je gaat aan het werk bij verschillende projecten, waardoor je mega veel ervaring opbouwt
 • Je leert het vak van een échte ervaren loodgieter / installatiemonteur
 • We begeleiden jou tijdens het hele traject. Als er iets is, kun je ons dus altijd bellen
 • Als je klaar bent met je opleiding, zorgen wij ervoor dat je meteen aan de slag kan

Kortom, JobXion helpt jou eigenlijk met alles. Van het regelen van een opleiding, tot aan het vinden van een baan. Extra gaaf, je verdient gewoon salaris én je leert een écht vak. Wie wil dat nou niet?

Wat je nodig hebt om leerling loodgieter te worden?

In ieder geval de motivatie om het vak van loodgieter te leren. Zonder motivatie komen we nergens ;-). Daarnaast….

 • Heb je in ieder geval een afgeronde vmbo- of mbo niveau 1 opleiding. Alleen daarmee kan je doorstromen in een bbl-traject
 • Weet je zeker dat je in de bouw en techniek aan de slag wilt gaan. Als je dit nog niet zeker weet, overtuigen wij jou graag
 • Wil jij de allerbeste loodgieter worden die er bestaat

Hoe lang duurt de BBL-opleiding tot loodgieter?

Je start meteen met de opleiding. 1 dag in de week. De andere 4 dagen werk je bij een van onze projecten. In totaal duurt het hele traject 2 jaar. Daarna ben jij ready om zelfstandig aan de slag te gaan als monteur in de installatietechniek. Mocht het leerbedrijf, waar je werkt, je eerder willen overnemen, dan staan we daar zeker voor open!

Wat verdien je als leerling loodgieter?

Salaris… niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Naast het feit dat wij de volledige opleiding voor je betalen, krijg je maandelijks € 1.200,- bruto uitbetaald voor 4 dagen in de week werken. Dit salaris stijgt natuurlijk, zodra je meer ervaring hebt. Zodra je helemaal klaar bent met het werken en lerentraject, kom je in onze gewone salarissen terecht.

 • Een junior loodgieter verdient € 1.500,- tot € 2.000,- bruto per maand

Word leerling loodgieter bij JobXion

Je bent er wel uit… jij wilt loodgieter worden! Schrijf je in of reageer meteen op een loodgieter vacature en start je carrière vandaag nog!

Tekort aan personeel bouw en techniek

Wil jij onderdeel uitmaken van de bouw en techniek en het tekort met ons samen aanpakken? Draag jouw steentje bij! Hoe? Door als leerling via ons aan de slag te gaan. Dus, kom jij nét van je middelbare school af en wil je in de bouw aan de slag? Kies dan voor het leer-werktraject van JobXion.