Veelgestelde vragen

Voor het gemak hebben we de veelgestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op of chat met ons.

Vacatures

Ik zie een leuke vacature, wat kan ik het beste doen?
Wat fijn om te horen dat je een leuke vacature hebt gevonden. Het handigst en het snelst is, dat je op de knop ‘solliciteren’ klikt bij de vacature. Zo krijgt de juiste JobXion medewerker jouw gegevens binnen en wordt er snel rechtstreeks contact met je opgenomen.

Ik kan geen passende vacature vinden, wat nu?
Wat jammer dat je geen passende vacature kan vinden. Er zijn een paar mogelijkheden voor je:

 1. Je maakt een jobalert aan, zo ontvang je de nieuwste vacatures die voor jou relevant zijn.
 2. Je stuurt jouw gegevens via het contactformulier. We nemen persoonlijk contact op en nemen jouw wensen door. Maatwerk is onze specialiteit!
 3. Je chat met ons team en ook dan gaan we op zoek naar een passende baan voor je.

Hoe blijf ik op de hoogte van de nieuwste vacatures? 
Om updates te ontvangen over nieuwe vacatures, schrijf je je in voor onze jobalert. Je ontvangt de vacatures die voor jou relevant zijn, rechtstreeks in jouw mail. Uiteraard kun je ook altijd op onze site kijken!

Ik zoek een baan in mijn regio, waar kan ik die vinden?
Een baan dichtbij huis is natuurlijk het fijnste. Niet elke dag in de file, maar vlot op je werk en vlot weer thuis. Je kan in onze zoekfilters aangeven waar je het liefste wil werken. Staat er geen vacature bij, stuur dan toch je gegevens op. We gaan graag speciaal voor jou op zoek naar een baan bij jou in de buurt. Interesse? Chat met ons! :) 

Solliciteren

Hoe solliciteer ik bij JobXion?  
Je kan via deze website solliciteren. Zoek jouw perfecte vacature erbij en klik op de ‘solliciteer’ button. Je cv uploaden mag, maar hoeft niet. Dus ook op je mobiel solliciteren behoort tot de mogelijkheden.

Wanneer nemen jullie contact met mij op?  
Per e-mail krijg je een automatische ontvangstbevestiging, als je gesolliciteerd hebt. Het team JobXion gaat jouw sollicitatie bekijken en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Kan ik een open sollicitatie sturen?
Ja, dat kan! Vul hier je gegevens in.

Ik heb een open sollicitatie gestuurd. Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Je gegevens worden voor een periode van een jaar opgeslagen in onze cv database. Wanneer er in de tussentijd een geschikte vacature voor je is, zullen onze recruiters contact met je opnemen. Een jaar later ontvang je een e-mail met de vraag of jouw gegevens in de database bewaard moeten blijven. Ze worden dan ofwel verwijderd, ofwel bewaard. In het laatste geval ontvang je na een jaar opnieuw deze vraag. Wil je jouw gegevens binnen 12 maanden laten verwijderen uit de database? Neem dan contact op met ons, via privacy@jobxion.nl. Bekijk hier al onze privacy voorwaarden.

Werken en Leren

Welke mogelijkheden zijn er om het vak te leren?
Er zijn verschillende mogelijkheden! Per beroep verschilt onze aanpak. Bekijk ze hier:

 

Ik heb nog geen ervaring in de bouw of techniek. Welke mogelijkheden zijn er?
Wat leuk dat je interesse hebt in onze branche. We hebben verschillende mogelijkheden, zodat jij de ‘next’ level kan bereiken! 

 

Cao en pensioen

Welke cao hanteren jullie en hoe zit het met pensioenopbouw?
We hanteren twee cao’s: de bouw cao en de klein metaal cao. De beroepen timmerman en betontimmerman vallen onder de bouw cao. De beroepen installatiemonteur en elektromonteur vallen onder de klein metaal cao. Let op; er zijn uitzonderingen. Dit ligt aan de cao hantering van het bedrijf waar jij komt te werken. 

Krijg ik pensioen?
Yes, je bouwt pensioen op vanaf 21 jaar. We zijn aangesloten bij twee soorten pensioenfondsen

 • Stipp pensioen basis                    : hiermee bouw je pensioen op vanaf 26 gewerkte weken
 • Stipp pensioen plus                      : hiermee bouw je pensioen op vanaf 52 gewerkte weken
 • Bouwpensioen (Cordares)       : hiermee bouw je pensioen op vanaf 52 gewerkte weken als je in de bouw cao valt

Reisuren en vervoer

Krijg ik mijn reisuren betaald?
Ja. Wanneer je meer dan 25km enkele reis rijdt, krijg je jouw reisuren vergoed. Let op: Alleen in de bouw cao. In de klein metaal cao worden reisuren niet vergoed.

Hoe is het vervoer geregeld bij jullie? 
Dat leggen we graag aan je uit:

 • Als je eigen vervoer hebt, dan krijg je een reiskostenvergoeding.  Rij je meer dan 25 km enkele reis, krijg je ook de reisuren vergoed. Let op: Alleen in de bouw cao. In de klein metaal cao worden reisuren niet vergoed.
 • Heb je geen eigen vervoer? Geen probleem. We bekijken graag of je in een JobXion auto kan rijden. Als dat het geval is, dan worden er geen reiskosten vergoed. Wat betreft reisuren, dat is gelijk aan wanneer je wel een eigen auto hebt.

 
Handig om te weten: Je mag niet privé rijden met de auto en het kan zijn dat er een eigen bijdrage wordt gevraagd. Bespreek de mogelijkheden met jouw contactpersoon.

Verlof en ATV

Hoe zit het met mijn verlof?
We snappen heel goed dat je ook weleens toe bent aan vakantie ;).
Je heb recht op 24 verlofdagen volgens het NBBU . Je spaart deze dagen op en je krijgt  uitbetaald wat je hebt gespaard.

Krijg ik doorbetaald tijdens de feestdagen?
Heb je een contract met uitzendbeding, dan spaar je uren op en krijg je uitbetaald wat je hebt gespaard tijdens de feestdagen. Er geldt een maximum van 8 uur per erkende feestdag. Heb je een contract zonder uitzendbeding, dan wordt je doorbetaald op de erkende feestdagen.

 Bestaan er roostervrije dagen (ATV) in de bouw en techniek branche?
Ja, ook nog! Er zijn 10 vaste dagen en 10 vrij te besteden dagen:

 • De 10 vaste dagen worden aan het begin van een jaar ingepland door JobXion.
 • De 10 vrije te besteden dagen worden uitbetaald per uur.


Handgereedschap en accu gereedschap

Welk gereedschap heb ik nodig en wat wordt er door JobXion geregeld?
Per beroep heb je ander gereedschap nodig. We hebben per beroep uitgelicht wat je kan verwachten.

 • Installatiemonteur
  Uiteraard heb je handgereedschap nodig. Dit mag je zelf meenemen of wij kunnen het regelen voor je. De kosten voor een gereedschapskist zijn € 200,- en wordt in 3 termijnen ingehouden op je salaris. De gereedschapskist bezit: een waterpomptang, een schroevendraaiset, een dopsleutelset, een steeksleutelset, een metaalbeugelzaag, een verstelbare pijpsnijder en een rolbandmaat. Daarnaast kan je accu gereedschap in bruikleen nemen. Wij brengen deze naar je toe op de eerste werkdag. 

 • Elektromonteur
  Ook jij hebt handgereedschap nodig. Dit mag je zelf meenemen of je kan ervoor kiezen dat wij het voor je verzorgen. De gereedschapskist kost € 200,- en wordt in 3 termijnen ingehouden op je salaris. De gereedschapskist bestaat uit: een mltimeter, een schroevendraaierset, een tangenset (combinatie, zijsnij, telefoon en striptang) en een kopkniptang.

 • Timmerman
  Als timmerman heb je handgereedschap nodig. Dit mag je zelf meenemen of wij regelen het voor je. De gereedschapskist kost € 175,-. Het bedrag wordt in 3 termijnen ingehouden op je salaris. De koffer bestaat uit: klauwhamer, rolmaat, duimstok, potlood, nijptang, handzaag, stanleymes, waterpas, bitset en houder. Ook kun je accu gereedschap in bruikleen nemen. Dit wordt op locatie gebracht waar jij aan het werk bent.

 • Betontimmerman
  Als timmerman heb je handgereedschap nodig. Neem dit zelf mee of laat het ons regelen. De gereedschapskist kost € 175,-. Het bedrag wordt in 3 termijnen ingehouden op je salaris. De koffer bestaat uit: spijkerschort, een klauwhamer, lathamer, rolbandmaat, duimstok, potlood, nijptang, handzaag, waterpas, uitschuifmes, bitset + bithouder. Ook kun je accu gereedschap in bruikleen nemen. Dit wordt gebracht op je eerste werkdag.

ZZP

Werken jullie met ZZP-ers?
Nee, we werken niet met ZZP’ers. Wel kan jij bij ons in loondienst komen. Wij dragen dan onder andere jouw premies af, zoals pensioen en ziektekosten. De kans is groot dat je netto meer overhoudt .

JobXion

Vertel eens wat meer over de mensen die bij JobXion werken
We begrijpen heel goed dat je wilt weten wie jou gaat helpen aan een passende baan! Bekijk alle JobXion medewerkers met introductietekst. Zo leer je iedereen een beetje beter kennen. 

Werken bij JobXion

Kan ik jullie collega worden?
Wat leuk dat je interesse hebt om onze collega te worden! Bekijk hier alles over JobXion en de actuele vacatures!

Kan ik mijzelf ontwikkelen en doorgroeien naar andere functies?
Ja, graag zelfs! We zijn een competentiegericht bedrijf, wat betekent dat jij als JobXion collega je gaat ontwikkelen op jouw competenties. Als blijkt dat een extra opleiding of cursus nodig is, zodat jij nog beter je werk kunt doen, dan gaan we samen naar de mogelijkheden kijken. Ook helpen we je graag wanneer je wil doorgroeien naar een andere functie. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!

Top