Timmerman

Iedereen kan zich wel wat voorstellen bij het beroep van een timmerman. Maar wat doet een timmerman nou eigenlijk? Een timmerman bouwt, installeert en repareert vooral houten onderdelen. Hierbij werkt een timmerman met diverse gereedschappen. Zowel hand- als elektrisch gereedschap. Soms ontwerpt een timmerman ook zelf een constructie of laat hij of zij deze maken. Vaak werk je als timmerman op basis van een tekening of ontwerp van iemand anders. Je kunt werken op een bouwplaats waar nieuwbouwwoningen of bedrijfspanden worden gebouwd. Maar je kunt ook werken als timmerman die in opdracht van bedrijven of particulieren kasten, schuren en andere objecten (op maat) maakt, installeert of repareert. 

Vacature timmerman

Ben jij op zoek naar een vacature timmerman? Dan ben je bij JobXion, hét uitzendbureau in de bouw & techniek, aan het goede adres. Al sinds 2004 voorzien wij allerlei timmerlieden van een prachtige job op de bouw. Je las het misschien al… we zijn een uitzendbureau. Betekent dat je wij je alleen tijdelijk aan werk helpen? Nee. Daar starten we wel mee, maar je krijgt als timmerman “gewoon”  een contract bij ons. En jij zet jouw timmermanservaring en skills, namens ons, in bij onze klanten. Zie het als een baan als timmerman waar je op veel locaties aan de slag gaat. 

En of je nu als werkplaatstimmerman, allround timmerman, leermeester timmerman of bijvoorbeeld leerling timmerman aan de slag gaat… dat maakt helemaal geen verschil. 

Met JobXion aan de slag als timmerman

Omdat wij al zo lang actief zijn in het uitzenden van bouw- en technisch personeel, weten onze klanten ons te vinden. Dat is dan ook de reden waarom we zoveel timmerman vacatures op onze website hebben staan. Zodra je via JobXion aan de slag gaat als timmerman, werk je aan de meest uiteenlopende projecten mee. Bij verschillende organisaties. Van aannemingsbedrijven tot aan grote bouwbedrijven en van timmerbedrijven tot aan particuliere bouwbedrijven. En door het hele land. Van Noord-Holland tot aan Limburg. 

Werken als timmerman

Zodra je gaat werken als timmerman, leer je al snel dat het echt niet overal hetzelfde is. Het beroep timmerman is echt heel veelzijdig. Zo kan het zijn dat je bouwwerken maakt, monteert of repareert. Meestal van hout, maar soms ook van kunststof, gips of zelfs metaal. Het kan zijn dat je iets totaal nieuws bouwt, of aan de slag gaat op een gigantisch renovatieproject. Werken als timmerman staat gelijk aan werken in een veelzijdig beroep met allerlei mogelijkheden dus. Werken als timmerman via JobXion betekent dat jij jouw timmerervaring inzet bij diverse organisatie in diverse opdrachten.

Leerling timmerman

Jij ziet het wel zitten, het vak van timmerman. Alleen heb je nog geen ervaring opgedaan en ook geen speciale opleiding tot timmerman gevolgd. Houd je vast, want JobXion heeft een speciaal leerling timmerman ontwikkeltraject. Tijdens dit ontwikkeltraject werk je 1 maand voor JobXion. Deze maand gebruik je om te bepalen of de bouw & techniek én het vak van timmerman voor jou is weggelegd. Door deze proeftijd van 1 maand heb jij een goed beeld van het bedrijf en het werk. Ondertussen krijg jij uiteraard een  professionele outfit & persoonlijke beschermingsmiddelen van ons. Heb je VCA nodig? Dan regelt JobXion dat. Als je slaagt, dan betaalt JobXion dit. Is het geen succesvolle match tussen jou en de werkgever? Dan gaat JobXion op zoek naar een nieuwe baan. 

Als het bevalt van beiden kanten, ga jij, na de proeftijd, rechtstreeks in dienst bij het erkende leerbedrijf. Je tekent een contract samen met het bedrijf en dan start het ontwikkeltraject voor de duur van 10 maanden. Jouw werkgever betaalt jouw salaris, school, en boekengeld én zorgt eventueel voor gereedschap en vervoer. Ook wordt er een leermeester aan jou toegewezen. Dit is een ervaren vakman die jou alle fijne kneepjes van het vak leert. 

Wat krijg je van ons

 • Je krijgt een persoonlijke carrièrecoach die jou intensief begeleidt
 • De carrièrecoach is jouw vertrouwenspersoon, jouw aanspreekpunt en is goed bereikbaar
 • JobXion helpt jou om jezelf in te schrijven op een passende school
 •  Op verzoek komt de carrièrecoach langs op de werklocatie
 • De carrièrecoach zorgt voor een persoonlijk ontwikkelplan (POP)
 • JobXion verzorgt een POP map, samen werken we naar bepaalde (leer)doelen
 • Elke 3 maanden volgen evaluaties met jou, de werkgever, leermeesters, ouders/verzorgers en school 

Je gaat aan de slag op vele projecten, waardoor je gigantisch veel ervaring opdoet. Tel daarbij op dat jouw opleiding én salaris betaald worden en dat wij je intensief begeleiden tijdens dit traject en het plaatje is compleet. Dat wil jij toch ook? Check hier direct de leerling timmerman mogelijkheden en schrijf je in.  

Timmerman vacatures in de bouw, je vindt ze bij JobXion

Dus, je zoekt timmerman vacatures in de bouw? JobXion heeft ze. En zodra jij via ons aan de slag gaat als timmerman, beloven wij in ieder geval dat jij: 

 • direct aan de slag kunt als timmerman
 • een goed salaris krijgt, wekelijks of maandelijks uitbetaald
 • vanaf dag 1 betaald wordt naar bouw of klein metaal cao en pensioen opbouwt
 • langdurig aan de slag gaat op aansluitende projecten bij jou in de buurt
 • de kans krijgt om overgenomen te worden door het bedrijf
 • eigen vervoer kan krijgen waarmee je privé mag rijden
 • accu gereedschap in bruikleen kan krijgen
 • een professionele outfit en persoonlijke beschermingsmiddelen krijgt
 • ons altijd kan bereiken; we staan voor je klaar
 •  een persoonlijke carrièrecoach krijgt
 • kan rekenen op duurzame inzetbaarheid (gezondheid en vaardigheden)
 • gebruik kan maken van ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden (hard en softskills) 

Overtuigd? Solliciteer meteen op een timmerman vacature, zodat wij voor je aan de slag kunnen gaan. Wij zijn er klaar voor, jij ook?

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!

Top