fbpx

Praktijkdocent Henk aan het woord

Henk van der Lee is de nieuwe praktijkdocent voor het opleiding- en trainingscentrum van JobXion. In ons test- en opleidingscentrum hebben we voor iedereen de volgende stap. Of je nu nieuwkomer, zij instromer, leerling of ervaren vakman bent: bij ons ben je aan het juiste adres. In onderstaande blog vertellen we meer over Henk. Wat drijft hem? Wat gaat hij doen binnen JobXion en natuurlijk… wat zijn de plannen voor het nieuwe opleidingscentrum?

Wat is jouw achtergrond?

‘’Ik ben geboren en getogen in Gorinchem. Ik heb de technische school doorlopen. En daarna ben ik eigenlijk gaan werken. Geld verdienen was belangrijker in die tijd. Ik ben begonnen op een timmerfabriek als 16-jarige. Ik wilde stoppen met mijn studie. En mijn vader zei: ‘’Dat maakt me niet uit maar zorg je dan wel dat je van de week werk hebt?’’ Zo ging dat vroeger.
Ik ben toen in een timmerfabriek gaan werken. Daar leerde ik het timmervak voor het eerst kennen. Ik maakte Houten skeletten, dakschotten, dakramen en scheidingswanden.’’

Hoe ben je gaan lesgeven?

‘’Ik ging werken bij een oude meubelmaker. Een betere leermeester kun je niet hebben. Meubelmakers kennen het vak door en door. Vervolgens trok de open bouw mij meer en ben ik voor diverse aannemers in de buurt aan de slag gegaan. Alle voor de hand liggende werkzaamheden heb ik daar gedaan. Daarna maakte ik een overstap naar droge afbouw binnen. Aldaar heb ik een opleiding opgezet waarbij jongens 1 dag in de week naar school gingen en de overige dagen aan het werk waren. Daar werd het lesgeven in mij aangewakkerd en vervolgens heb ik 16 jaar met heel veel plezier gewerkt op een school waar ik les ben gaan geven in het timmervak. Er bestaat wat mij betreft geen mooier vak.’’

Wat ga je precies doen bij JobXion?

‘’Bij JobXion hebben we een compleet nieuw opleidingscentrum opgezet om mensen op te leiden in het timmer en installatie vak. Waarbij ik praktijkdocent ben in het timmervak. Men gaat hier echt praktijkles krijgen waarbij je moet denken aan het leren van eenvoudige bekistingen voor een betontimmerman maar ook kozijn profielen stellen, deuren afhangen (hang/sluitwerk) en dakkappellen timmeren. Maar bijvoorbeeld ook tekeningen lezen en gebruikmaken van elektrisch en handgereedschap. We hebben een volledige opleidingsvloer met allemaal praktijkgedeeltes waar men aan de slag kan. Maar ook hebben we een buitenterrein waar men in weer en wind aan de slag gaat. En jawel, zelfs een heuse bouwkeet mag niet ontbreken!’’

Waarom doe je zo graag wat je doet?

‘’Het allerleukste vind ik dat ik mensen echt iets kan bijbrengen. Ook in mijn vrije tijd ben ik altijd bezig, dan in de voetbalsport als coach en trainer. Ik vind het zo leuk wanneer ik mensen iets kan bijbrengen waardoor zij ook groeien. We kunnen echt iets betekenen voor onze kandidaten maar ook voor onze opdrachtgevers. Wij leren mensen niet alleen de praktijk van het vak maar ook hoe zij vervolgens zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Je brengt hen vakkennis bij maar tegelijkertijd ook omgangsnormen, zodat onze opdrachtgevers en kandidaten beide met een goed gevoel samen gaan werken. Mooi toch!?’’


Als je dit traject succesvol doorlopen hebt kun je via ons aan het werk bij één van onze vele opdrachtgevers. Natuurlijk doen we dit in overleg. Wij onderhouden nauw contact met onze klanten en vragen hen ook om aan te geven op welke vlakken we jou moeten scholen. Komen we zo tot een goede match? Dan ga jij aan het werk! Meer informatie? Bekijk dan deze pagina.

Contact

Heb je een vraag? Neem contact op. Wij helpen je graag!

Scroll naar boven