fbpx

Omscholen tot bouwvakker

Benieuwd naar een carrière in de bouw? Deze blog is je gids voor alles over omscholen tot bouwvakker. Ontdek de spannende wereld van de bouw, de kansen die het biedt, en hoe je deze stap kunt zetten.

Waarom omscholen tot bouwvakker?

Dit is dé sector voor jou als je van actie houdt, graag fysiek bezig bent, en iets concreets wil bouwen. De bouw is diverser als dat je denkt. Je kunt je specialiseren in toffe vakgebieden zoals schilderen, timmeren, elektrotechniek, lassen of installatietechniek. Bonus: er is een enorme vraag naar vakmensen in de bouw. Dus, zeg maar dag tegen baanzorgen en hallo tegen een toekomst vol mogelijkheden.

Hoe school je om naar bouwvakker?

Omscholing begint met een goede oriëntatie. Duik in de bouw- en technieksector en ontdek de verschillende functies en specialismen. Wat spreekt jou aan? Match je interesses en vaardigheden met de mogelijkheden in de sector. Na deze oriëntatie, verken je de benodigde opleidingen en trainingen. Dit kan online of via advies van professionals. Heb je een passende opleiding gevonden? Denk dan aan het opdoen van praktijkervaring door vrijwilligerswerk of een stage in de bouwvak. Vergeet ook niet de vereiste certificaten en diploma’s voor jouw specialisatie. Deze zijn vaak essentieel. Voor meer informatie en begeleiding bij omscholing met baangarantie, bezoek dan onze pagina over omscholen met baangarantie.

Tips voor omscholen tot bouwvakker

Salaris van een bouwvakker

Als je denkt aan omscholen tot bouwvakker, dan is natuurlijk een van de eerste vragen: wat ga ik verdienen? Nou, het begint best aardig. Als je net begint, kun je rekenen op zo’n € 1.900 tot € 2.300 in de maand. Niet slecht toch? En het mooie is, hoe meer je leert en hoe handiger je wordt, hoe dikker je portemonnee. Meer ervaring betekent vaak ook meer cash. Plus, je krijgt er vaak nog wat extra’s bij zoals vakantiegeld en een stevig pensioenpotje. Dus, even doorbikkelen en je zit gebakken!

Vaardigheden en competenties

Bij het solliciteren naar een omscholingstraject in de bouw en techniek is het belangrijk om je aanpassingsvermogen en leergierigheid te laten zien. Laat in je sollicitatie zien waarom je enthousiast bent over deze sector en hoe je vaardigheden uit je vorige ervaringen hier goed van pas komen. Zorg dat je basiskennis hebt van de sector en wees eerlijk over wat je nog moet leren. In je brief en cv moet je passie voor bouw en techniek duidelijk naar voren komen. Tijdens het gesprek, wees open over je leerproces en hoe je jezelf ziet ontwikkelen in deze nieuwe richting. Bereid je voor op vragen over je motivatie voor de switch en hoe je je nieuwe uitdagingen gaat aanpakken.

Contact

Heb je een vraag over omscholen tot bouwvakker of een andere vraag?  Neem contact op. Wij helpen je graag!

Scroll naar boven