Leerling elektromonteur

Je bent eruit, je wilt elektromonteur worden! Er is 1 maar: je hebt nog geen opleiding gevolgd of ervaring opgedaan. Word leerling elektromonteur bij JobXion! Wij betalen je opleiding én salaris, je doet ervaring op én rond het BBL-traject af. Check meteen onze leerling elektromonteur vacatures en solliciteer!


Je verdient gelijk salaris leerling elektromonteur

Naast het feit dat wij jouw opleiding betalen, betalen we ook je salaris. Passend bij wat je kan natuurlijk. Je leert het vak van elektromonteur, volgt een opleiding én krijgt uitbetaald… win- win situatie als je het ons vraagt. Hoe zo’n werken en leren traject eruit ziet als leerling elektromonteur bij JobXion? Dat vertellen we graag! 

Proeftijd

Je start met een maand proeftijd. Deze maand gebruik je om te bepalen of de bouw & techniek én het vak van elektromonteur voor jou is weggelegd. Door deze proeftijd van 1 maand heb jij een goed beeld van het bedrijf en het werk. Ondertussen krijg jij uiteraard een professionele outfit & persoonlijke beschermingsmiddelen van ons. Heb je VCA nodig? Dan regelt JobXion dat. Als je slaagt, dan betaalt JobXion dit. Is het geen succesvolle match tussen jou en de werkgever? Dan gaat JobXion op zoek naar een nieuwe baan. 

Start

Als het bevalt van beiden kanten, gaat het BBL-traject van start. Samen tekenen wij de leerwerkovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Wij betalen jouw salaris, school, en boekengeld én zorgen eventueel voor gereedschap en vervoer. Vanuit het bedrijf wordt er een leermeester aan jou toegewezen. Dit is een ervaren vakman die jou alle fijne kneepjes van het vak leert.

1 dag naar school, 4 dagen werken

Je gaat 1 dag in de week naar school. De school en opleiding kiezen we samen uit. De andere 4 werkdagen van de week, ben je te vinden op de bouw. Samen met jouw praktijkbegeleider voeren jullie allerlei elektrawerkzaamheden uit. 

Hoe word je leerling elektromonteur bij JobXion?

We vragen niet veel van je, maar de eisen die we stellen zijn essentieel om als leerling elektromonteur aan de slag te gaan in dienst van JobXion. Om in aanmerking te komen voor het werken en leren traject heb jij in ieder geval: 

 • (bijna) een afgeronde VMBO- of mbo niveau 1 opleiding op zak
 • zin om aan slag te gaan in de techniekwereld. Je hebt bijvoorbeeld van familie of vrienden gehoord hoe gaaf dit is. Twijfel je nog? Dan vertellen wij jou graag hoe tof het is om in de bouw te werken ?
 • de drive om het vak elektromonteur te leren natuurlijk


Hoe lang duurt de BBL-opleiding tot elektromonteur?

Zodra je aan de slag gaat als leerling elektromonteur, start je met je BBL-opleiding. 1 dag in de week ga je naar school waar je alle theorie leert van de elektrotechniek. Deze kennis pas je vervolgens 4 dagen in de week toe op de bouw. En om jou uiterst goed te begeleiden en alle fijne kneepjes van het elektromonteurvak te leren, krijg je ook een eigen praktijkbegeleider. Na 2 jaar in totaal beschik je over alles wat je nodig hebt om als volwaardig elektromonteur aan de slag te gaan. Na dat traject hebben wij zelfs al een vaste baan je voor in je petto. Top toch?

De voordelen…

…om als elektromonteur in opleiding via JobXion aan de slag te gaan:

 • Je ontvangt meteen salaris, wekelijks of maandelijks uitbetaald
 • Je wordt vanaf dag 1 betaald naar klein metaal cao
 • Jouw opleiding en boekengeld worden betaald
 • Je krijgt een professionele outfit en persoonlijke beschermingsmiddelen
 • In sommige gevallen krijg je eigen vervoer waarmee je privé mag rijden
 • Als het nodig is krijg je elektrisch gekeurd gereedschap in bruikleen
 • Je leert het vak van échte ervaren vakmensen
 • Je werkt bij verschillende projecten, waardoor je megaveel ervaring opbouwt
 • Je krijgt de kans op een vast contract bij het leerbedrijf
 • Een persoonlijke carrièrecoach staat voor je klaar
 • We begeleiden jou tijdens het hele traject. Als er iets is, kun je altijd bellen.
 • Wij helpen jou de juiste keuze te maken in opleiding en beroep
 • Wij hebben een groot landelijk netwerk van leerwerkbedrijven met toffe projecten
 • Wij werken samen met diverse scholen die opleidingen aanbieden in de bouw en techniek
 • Je kan rekenen op duurzame inzetbaarheid (gezondheid en vaardigheden)
 • Je kan gebruik maken van ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden (hard en softskills)

Kortom, JobXion helpt jou eigenlijk met alles. Van het regelen van een opleiding, tot aan het vinden van een baan. Extra gaaf, je verdient gewoon salaris én je leert een écht vak. Wie wil dat nou niet? 

Wat verdien je als leerling elektromonteur?

Je wilt natuurlijk weten wat je gaat verdienen als leerling elektromonteur, dat snappen wij heel goed. Naast de opleiding die wij voor jou betalen, verdien je € 750,- bruto per maand voor 4 dagen in de week werken als 16 jarige. Natuurlijk stijgt dit salaris zodra je klaar bent met het traject. Als 22 jarige zit je al op een salaris van € 1600,- namelijk. Zodra je helemaal klaar bent en zelfstandig als elektromonteur via ons aan de slag gaat, verdien je: 

 • in het begin € 1.600,- tot € 2.000,- bruto per maand
 • na zo’n 2 tot 4 jaar ervaring € 2.000,- tot € 2.500,- bruto per maand
 • als echte rot in het vak € 2.500,- tot € 3.000,- bruto per maand 

Leerling elektromonteur vacature

Dus… sta jij in de startblokken om je handen uit je mouwen te steken en aan de slag te gaan als leerling elektromonteur? Check meteen alle vacatures  en solliciteer vandaag nog! 

Tekort aan personeel bouw en techniek

Wil jij onderdeel uitmaken van de bouw en techniek en het tekort  met ons samen aanpakken? Draag jouw steentje bij! Hoe? Door als leerling via ons aan de slag te gaan. Dus, kom jij nét van je middelbare school af en wil je in de bouw aan de slag? Kies dan voor het leer-werktraject van JobXion.

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!

Top