9/10 - 28 beoordelingen

Hypotheek

Samen bouwen aan jouw toekomst

Je werkt voor JobXion als uitzendkracht. Privé heb je je zaakjes goed op orde. Tijd voor een nieuwe stap, een eigen huis. Dat lonkt wel, vooral nu de hypotheekrente zo laag is. De vraag is alleen: Maak je kans op een hypotheek als uitzendkracht?

Wij hebben het verlossende woord voor je: Ja, je maakt kans op een hypotheek! De Arbeidsmarktscan maakt deze kans namelijk haalbaar. Het is een initiatief van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen), waar JobXion bij aangesloten is, én een aantal hypotheekbanken en adviseurs. Steeds meer banken sluiten zich aan, dus dat is goed nieuws. Eindelijk wordt flexibel werken geaccepteerd en als nieuwe norm gezien!

De Arbeidsmarktscan

De scan berekent jouw huidige en toekomstige individuele kansen op de arbeidsmarkt. Er wordt ook een berekening gemaakt van je te verwachten inkomen voor de komende vijf jaar. Daarmee kan je hypotheekadviseur berekenen hoeveel je voor een huis kunt lenen. Deze twee samen geeft banken inzicht in de zekerheden die de bank nodig heeft om een hypotheek te verstrekken.

Het komt er op neer dat als jij nog maar een jaar werkervaring hebt én je hebt goede kansen op de arbeidsmarkt, je een hypotheek kunt krijgen. De scan werkt met een score tussen de 1 en 100. Scoor je bijvoorbeeld 70 punten, dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een hypotheek. 100% zekerheid kunnen we je helaas niet geven. Dit hangt ook af van je inkomen, de koopprijs van het huis, eventuele andere schulden en andere factoren. Maar ja, dat geldt voor iedereen.

Jouw droomhuis

Heb je jouw droomhuis al op het oog, dan is het mogelijk om met de uitslag van de Arbeidsmarktscan een hypotheek aan te vragen. Ben je nog niet zover? Dan gaat een hypotheekadviseur je vragen de Arbeidsmarktscan nogmaals in te vullen, zodra je jouw droomhuis gevonden hebt. Dat is omdat banken alleen actuele informatie accepteren. De kosten voor deze tweede scan worden verrekend met je hypotheekaanvraag.

Voorwaarden

Er is er slechts één: In het jaar voorafgaand aan je hypotheekaanvraag moet je minimaal 42 van de 52 weken betaald werk hebt verricht.

Aangeboden door JobXion

We bouwen graag samen met jou aan een passende carrière en een mooie toekomst op persoonlijk vlak. De Arbeidsmarktscan is voor uitzendkrachten van JobXion geheel gratis!

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!

Top