fbpx

Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag

Voor het gemak hebben we de veelgestelde vragen op een rij gezet. Klik op een vraag om het antwoord te zien. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op, wij helpen je graag.

Voor werkzoekende

Klik op de knop ‘solliciteren’ bij de vacature. Onze recruiters ontvangen jouw sollicitatie en nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Als je gesolliciteerd hebt ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail. Onze recruiters bekijken jouw sollicitatie en nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Stuur ons een open sollicitatie en wij nemen contact met je op om jouw wensen en mogelijkheden te bespreken.
Je kan in onze zoekfilters aangeven bij “Vul je locatie in” waar je het liefste wil werken. Staat er geen vacature bij, stuur dan toch je gegevens op, via een open sollicitatie. We gaan graag speciaal voor jou op zoek naar een baan bij jou in de buurt.
Je gegevens worden voor een periode van een jaar opgeslagen in onze cv database. Wanneer er in de tussentijd een geschikte vacature voor je is, zullen onze recruiters contact met je opnemen. Een jaar later ontvang je een e-mail met de vraag of jouw gegevens in de database bewaard moeten blijven. Ze worden dan ofwel verwijderd, ofwel bewaard. In het laatste geval ontvang je na een jaar opnieuw deze vraag. Wil je jouw gegevens binnen 12 maanden laten verwijderen uit de database? Neem dan contact op met ons, via privacy@jobxion.nl. Bekijk hier al onze privacy voorwaarden.

Werken via Jobxion

De beroepen timmerman en betontimmerman vallen onder de bouw cao. De beroepen loodgieter / installatiemonteur en elektricien vallen onder de technische installatie cao. Let op: er zijn uitzonderingen. Dit ligt aan de cao hantering van het bedrijf waar jij komt te werken, of de functie waarin je werkt.

Ja, je bouwt pensioen op vanaf 21 jaar. We zijn aangesloten bij twee pensioenfondsen, Stipp en AGB. Afhankelijk van je functie en tijd in dienst val je in een onderstaande categorie:

  • Stipp pensioen basis: hiermee bouw je pensioen op vanaf 8 gewerkte weken.
  • Stipp pensioen plus: hiermee bouw je pensioen op vanaf 52 gewerkte weken.
  • Bouwpensioen (APG): hiermee bouw je pensioen op vanaf 52 gewerkte weken als je in de bouw cao valt.
Ja, wanneer je meer dan 30km enkele reis rijdt, krijg je jouw reisuren vergoed. Let op: Alleen in de bouw cao. In de klein metaal cao worden reisuren niet vergoed.
Wij betalen wekelijks jouw salaris en dit doen wij elke woensdag.
Mocht er iets niet kloppen met de uitbetaling, geef dit dan zo snel mogelijk aan, we corrigeren dit op vrijdag dezelfde week. Je kunt hiervoor contact opnemen.
Als je eigen vervoer hebt dan krijg je een reiskostenvergoeding. Rij je meer dan 30 km enkele reis, krijg je ook de reisuren vergoed. Let op: Alleen in de bouw cao. In de klein metaal cao worden reisuren niet vergoed.
Heb je geen eigen vervoer, geen probleem. We bekijken graag of je in een JobXion auto kan rijden. Als dat het geval is, dan worden er geen reiskosten vergoed. Wat betreft reisuren, dat is gelijk aan wanneer je wel een eigen auto hebt. Goed om te weten: Je mag niet privé rijden met de auto en het kan zijn dat er een eigen bijdrage wordt gevraagd. Bespreek de mogelijkheden met jouw contactpersoon.
Voor arbeidsmigranten regelen wij vaak huisvestiging. Wij proberen altijd de huisvesting te realiseren op een rijafstand van maximaal 30km van het project.
Je heb recht op 25 verlofdagen volgens het NBBU. Je spaart deze dagen op en je krijgt uitbetaald wat je hebt gespaard.
Heb je een contract met uitzendbeding, dan spaar je uren op en krijg je uitbetaald wat je hebt gespaard tijdens de feestdagen. Er geldt een maximum van 8 uur per erkende feestdag. Heb je een contract zonder uitzendbeding, dan wordt je doorbetaald op de erkende feestdagen.
Ja, er zijn 10 vaste dagen en 10 vrij te besteden dagen. De 10 vaste dagen worden aan het begin van een jaar ingepland door Jobxion (denk aan verlof rondom kerst). De 10 vrije te besteden dagen worden uitbetaald per uur.

Voor werkgevers

Wij kunnen je helpen, kijk op de pagina “Ik zoek personeel” voor meer informatie.
Wij kunnen onze trainingen aanpassen aan jouw project. Met dit maatwerk hebben wij voor jou snel de ideale kandidaat. Kijk voor meer informatie bij het opleidingscentrum.
Vakmensen inzetten via Jobxion kan via uitzenden, detachering en werving en selectie. Bekijk de diverse opties bij onze diensten.
Dat kan zeker, neem voor meer informatie over het in dienst nemen van kandidaten contact op.
Door onze grote database en netwerk van vakmensen kunnen wij snel een vakman regelen voor jouw project. Dit kan soms in een paar dagen. Het kan ook zijn dat het langer duurt als wij een vakman eerst een training geven gericht op jouw project. Je mag van ons verwachten dat wij altijd zo snel mogelijk een geschikte kandidaat proberen te regelen.
Dat is helaas niet mogelijk, maar overleg met jouw contactpersoon bij Jobxion om te kijken wat er in specifieke gevallen wel kan.
Wij geloven in onze kandidaten, daarom bieden wij altijd een garantie dag aan, zo weet jij zeker of een kandidaat past bij jouw bedrijf en jouw project.

Opleidingen

In het opleidingscentrum bieden wij verschillende trainingen aan in de bouw en techniek. Deze trainingen duren maximaal een paar dagen en zijn gericht op specifieke vaardigheden. Hiermee kun je snel ingezet worden op een mooi project.
Wil je werken met je handen, maar weet je nog niet precies wat je wilt gaan doen? Meld je dan aan voor een kijktraining en kom erachter wat je leuk vindt om te doen!
Voor het volgen van een opleiding bij Jobxion is geen ervaring of diploma nodig. Belangrijker is dat je de juiste motivatie hebt! Met een training of opleiding start jij je carrière in de bouw of techniek.
Een training of opleiding bij Jobxion kost jou niets en is dus altijd gratis. Wij kunnen dat doen omdat je via ons kan gaan werken bij een opdrachtgever die ons betaald. Hierdoor kunnen wij de kosten voor trainingen dekken.
Onze trainingen zijn bedoeld voor (aankomende) vakmannen en omscholers die via Jobxion willen werken.
Na het succesvol afronden van een training hebben wij een baan voor jou bij een van onze opdrachtgevers. In sommige gevallen lukt het niet (gelijk) om voor jou een passende baan te vinden. Om dit te voorkomen bespreken wij voor een training met jou de mogelijkheden.
De trainingen zijn te kort om je alle kneepjes van het vak te leren, maar het is wel een goede eerste stap. Bij één van onze opdrachtgevers word je begeleidt en kun je verder leren, zodat je uiteindelijk zelfstandig kunt werken als vakman.
Dat kan als diegene ook geïnteresseerd is om te werken via Jobxion. Neem hiervoor wel eerst contact op met jouw contactpersoon.

Over Jobxion

Jobxion is hét uitzendbureau in de bouw & techniek. Opgericht in 2004 door André Schuijl. Inmiddels werken wij voor veel opdrachtgevers en werken er honderden vakmannen via Jobxion op projecten in heel Nederland.
Wij zijn altijd op zoek naar leuke collega’s! Bekijk alle interne vacatures.
We zijn een competentiegericht bedrijf, wat betekent dat jij als Jobxion collega je gaat ontwikkelen op jouw competenties. Als blijkt dat een extra opleiding of cursus nodig is, zodat jij nog beter je werk kunt doen, dan gaan we samen naar de mogelijkheden kijken. Ook helpen we je graag wanneer je wil doorgroeien naar een andere functie.
Scroll naar boven