Beroep zonnepanelen monteurZonnepanelen monteur

Het beroep van zonnepanelen monteurs zit in de lift. En niet naar het dak, maar in de behoefte aan veel extra installateurs van zonnepanelen. Het verduurzamen van Nederland en de omschakeling van gas naar bijvoorbeeld zonne-energie zorgt voor extra werk voor deze specialisten.

Wat is een zonnepanelen monteur?

Een zonnepanelen monteur of installateur is werkzaam in een bedrijf gespecialiseerd in werkzaamheden rondom zonne-energie, waarbij de monteur vooral zonnepanelen monteert op een dak en via een omvormer aansluit op het elektriciteitsnet.

De monteur werkt voornamelijk op het dak, dit kan een plat dak zijn of een schuin dak. Op huizen van particulieren en ook op daken van bedrijfspanden. Het is een zelfstandige functie waar hij vaak met een collega alle werkzaamheden van a-tot-z uitvoert. Ook kan een zonnepanalen monteur advies geven over hoe je het meeste rendement kunt krijgen met je panelen in combinatie met de ligging t.o.v. de draairichting van de zon.

Wat doet een zonnepanelen monteur?

De werkzaamheden van een zonnepanelen monteur zijn:

 • Het monteren en aansluiten van zonnepanelen op daken
 • Installeren van omvormers
 • Installaties aansluiten op de meterkasten
 • Het onderhouden en repareren van zonne-energiesystemen
 • Adviseren van particulieren en bedrijven
 • Oplossen van storingen
 • Controle, service en garantiewerkzaamheden uitvoeren

Hoe word je een zonnepanelen monteur?

Je kunt zonnepanelen monteur worden door een opleiding te volgen bij een aanbieder in technische opleidingen. De opleiding vind je niet bij een MBO, omdat deze specialistische opleiding korter is dan de meeste beroepsopleidingen.

Je kunt de opleiding tot zonnepanelen monteur volgen bij Jobxion. Deze korte en praktische opleiding is ideaal voor iedereen die snel wil starten in deze innovatieve branche. Er is geen vooropleiding nodig, het kost je niets én als je slaagt hebben wij een mooie baan voor je.

TIP - Bekijk de gratis opleiding zonnepanelen monteur

Zonnepanelen monteur salaris

 • Een junior installateur verdient € 1.600,- tot € 2.200,- bruto per maand
 • Een medior installateur verdient € 2.200,- tot € 2.800,- bruto per maand
 • Een senior installateur verdient € 2.800,- tot € 3.200,- bruto per maand
  • Vacatures voor zonnepanelen monteurs

   Jobxion is hét uitzendbureau voor zonnepanelen monteurs en andere banen in de bouw en installatietechniek. Wij hebben diverse vacatures van bedrijven gespecialiseerd in zonne-energie. Door ons landelijk netwerk van bedrijven hebben wij altijd een baan voor jou in de buurt.

   TIP - Maak een job-alert aan en ontvang nieuwe zonnepanelen monteur vacatures als eerste!

   Met Jobxion aan de slag als installateur van zonnepanelen

   Wij zijn een uitzendbureau, dit houdt in dat je via ons werkt bij verschillende bedrijven. Dit kan voor een korte periode zijn, bijvoorbeeld een project of voor langere tijd. Ook bestaat er vaak de mogelijkheid om in vaste dienst te gaan bij een bedrijf. Jouw wensen staan bij ons centraal en door het werken bij verschillende bedrijven doe je veel ervaring op waardoor je snel groeit als vakman.

   De bedrijven waarvoor je kunt werken zijn divers. We hebben installatiebedrijven die allround zijn met installatiemonteurs en elektromonteurs. Meestal kom je als zonnepanelen monteur te werken bij een bedrijf gespecialiseerd in projecten met zonne-energie. Samen met jou kijken we welk bedrijf het beste bij jou past.

   Als zonnepanelen monteur bij Jobxion kun erop rekenen dat je:

   • Direct aan de slag kunt als zonnepanelen monteur
   • Gebruik kan maken van de mogelijkheden van ons opleidingscentrum
   • Een goed salaris krijgt, wekelijks uitbetaald
   • CAO Technisch Installatiebedrijf mét pensioen opbouw
   • Langdurig aan de slag gaat op aansluitende projecten bij jou in de buurt
   • De kans krijgt om overgenomen te worden door het bedrijf
   • Eigen vervoer kan krijgen waarmee je privé mag rijden
   • Accu gereedschap in bruikleen kan krijgen
   • Een professionele outfit en persoonlijke beschermingsmiddelen krijgt

   Meer weten of contact?

   Heb je na het lezen nog een vraag over het beroep van zonnepanelen monteur, neem gerust contact op met Isa. Zij kan met jou kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn.

   Naar opleiding zonnepanelen monteur | Naar vacatures zonnepanelen monteurLeerling zonnepanelen monteur

Zonnepalen zie je tegenwoordig op veel daken liggen, maar er moeten er nog veel meer bij, willen we Nederland verduurzamen. Er zijn daarom ook veel zonnepanelen monteurs nodig. Een baan met toekomst!

Wat is een leerling zonnepanelen monteur?

Een leerling zonnepanelen monteur installeert op daken zonnepanelen en doet alles wat nodig is om de installatie aan te sluiten en werkend te maken. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren installateur.

Doordat je werkt onder begeleiding van een ervaren monteur, leer je snel en goed het vak. Het kan zijn dat je naast je werk nog aanvullende theoretische lessen krijgt van je werkgever om bijvoorbeeld veilig te kunnen werken met hoogspanning.

Werkzaamheden leerling zonnepanelen monteur

Als leerling monteur bestaat je werk uit diverse werkzaamheden. Uiteraard moeten de zonnepanelen op het dak worden aangesloten, maar voordat je dat kunt doen moet er eerst een frame worden gemaakt op de juiste plek. Diverse elektriciteitskabels moeten worden geplaatst naar een omvormer en naar de meterkast. Het leuke van dit vak is dat je de klus van a-tot-z klaart en meteen kunt zien of je alles goed hebt aangesloten.

Leerling zonnepanelen monteur worden

Er zijn diverse aanbieders van deze specialistische opleidingen die je niet vindt op het MBO / HBO. De opleiding van Jobxion sluit goed aan bij iedereen die wil werken in dit mooie vak. Na het afronden van de opleiding ga je aan de slag als leerling zonnepanelen monteur. Goed om te weten: de opleiding kost je niets en daarna hebben we een uitdagende baan voor je.

TIP - Bekijk de gratis opleiding zonnepanelen monteur

Salaris leerling zonnepanelen monteur

Als je start met het beroep van zonnepanelen monteur dan verdien je ongeveer €1000 bruto per maand als je fulltime werkt en niet ouder dan 18 bent. Daarna ga je stapsgewijs omhoog in salaris volgens de schalen van de CAO. Uiteindelijk kun je een dikke boterham verdienen. Bekijk een indicatie van de cao-salarissen op het tabblad zonnepanelen monteur.

Vacatures leerling zonnepanelen monteur

Jobxion heeft diverse vacatures voor (leerling) installateurs van zonnepanelen. Zo zie je meteen welke mogelijkheden je straks hebt na het afronden van de opleiding. De vraag naar goede monteurs zal alleen maar toenemen, een baan dus met toekomstgarantie.

TIP - Maak een job-alert aan en ontvang nieuwe leerling zonnepanelen monteur vacatures als eerste!

Meer weten of contact?

Heb je na het lezen nog een vraag over het beroep van zonnepanelen monteur, neem gerust contact op met Isa. Zij kan met jou kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn.

Naar opleiding zonnepanelen monteur | Naar vacatures leerling zonnepanelen monteur

Recruiter Jobxion

Contact met Isa

Ik help je graag!

isa@jobxion.nl
Top