Beroep timmermanTimmerman

Iedereen kan zich wel wat voorstellen bij het beroep van een timmerman. Maar wat doet een timmerman nou precies? Lees er alles over en bekijk ook onze opleiding tot timmerman en de vacatures die wij hebben.

Wat is een timmerman?

Een timmerman bouwt, installeert en repareert voornamelijk houten onderdelen, zoals kozijnen, deuren, (dak)constructies. Hierbij werkt een timmerman met diverse hand- en elektrische gereedschappen.

Soms ontwerpt een timmerman ook zelf een constructie of laat hij deze maken. Vaak werk je als timmerman op basis van een tekening of ontwerp van iemand anders. Je kunt werken op een bouwplaats waar nieuwbouwwoningen of bedrijfspanden worden gebouwd. Maar je kunt ook werken als timmerman die in opdracht van bedrijven of particulieren kasten, schuren en andere objecten (op maat) maakt, installeert of repareert.

Wat doet een timmerman?

De werkzaamheden van een timmerman zijn:

 • Lezen en werken vanaf een tekening
 • Hanteren hand- en elektrisch gereedschap
 • Monteren van houten constructies, zoals kozijnen, wanden, daken.
 • In elkaar zetten van houten elementen
 • Repareren van oud / beschadigd houtwerk
 • Controleren van timmerwerk en constructies
 • Maatwerk constructies maken
 • Afwerken van timmerwerk

Hoe wordt je timmerman?

Je kunt timmerman worden door een opleiding te volgen op het MBO, dat is een niveau 2 opleiding en duurt 2 jaar. Ook kun je verder leren als timmerman op niveau 3 of het HBO.

Snel timmerman worden
Voor iedereen die geen lange opleiding wilt volgen biedt Jobxion een unieke kans! In ons opleidingscentrum stomen we je binnen een paar dagen klaar voor het vak van timmerman. We kijken of je aanleg hebt om het vak te leren en of je een goede motivatie hebt. Er is geen vooropleiding nodig, het kost je niets én bij slagen zorgen wij voor een leuke baan.

Timmerman modulaire bouw

Weleens gehoord van modulair bouwen? Dat is een relatief nieuwe bouwtechniek waar je als timmerman elementen maakt in een werkplaats. Deze elementen zet je in elkaar tot modules die worden gebruikt om snel een gebouw te bouwen.

TIP - Bekijk de gratis opleiding (werkplaats)timmerman

Salaris timmerman

Een indicatie van de CAO-salarissen van een timmerman:

 • Een junior timmerman verdient € 1.600,- tot € 2.000,- bruto per maand
 • Een medior timmerman verdient € 2.000,- tot € 2.500,- bruto per maand
 • Een senior timmerman verdient € 2.500,- tot € 3.000,- bruto per maand
  • Vacatures voor timmermannen

   Bekijk alle vacatures voor timmermannen. Bij Jobxion, hét uitzendbureau in de bouw & techniek zit je goed. Al sinds 2004 voorzien wij allerlei timmerlieden van een prachtige job op de bouw. Of je nu op zoek ben voor een baan als werkplaatstimmerman, allround timmerman, of leerling timmerman. Wij hebben een passende vacature voor jou.

   TIP - Maak een job-alert aan en ontvang nieuwe timmerman vacatures als eerste!

   Met JobXion aan de slag als timmerman

   Je las het misschien al, we zijn een uitzendbureau. Betekent dat dat wij je alleen tijdelijk aan werk helpen? Nee. Daar starten we wel mee, maar je krijgt als timmerman “gewoon” een contract bij ons. En jij zet jouw timmermanservaring en skills, namens ons, in bij onze klanten. Zie het als een baan als timmerman waar je op veel locaties aan de slag gaat.

   Omdat wij al zo lang actief zijn in het uitzenden van bouw- en technisch personeel, weten onze klanten ons te vinden. Zodra je via JobXion aan de slag gaat als timmerman, werk je bij de meest uiteenlopende bedrijven. Van aannemingsbedrijven tot aan grote bouwbedrijven en van timmerbedrijven tot aan particuliere bouwbedrijven. We hebben projecten in het hele land en er is altijd een mooi project bij jou in de buurt.

   Als timmerman bij Jobxion kunt je rekenen op:

   • Direct aan de slag kunt als timmerman
   • Gebruik kan maken van de mogelijkheden van ons opleidingscentrum
   • Een goed salaris, wekelijks uitbetaald
   • Vanaf dag 1 betaald wordt naar bouw of klein metaal cao en pensioen opbouwt
   • Langdurig aan de slag gaat op projecten bij jou in de buurt
   • De kans krijgt om overgenomen te worden door het bedrijf
   • Eigen vervoer waarmee je privé mag rijden
   • Makita accu gereedschap
   • Professionele werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen
   • Persoonlijk contact
   • Duurzame inzetbaarheid (gezondheid en vaardigheden)

   Meer weten of contact?

   Heb je na het lezen nog een vraag over het beroep van timmerman, neem gerust contact op met Isa. Zij kan met jou kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn.

   Naar vacatures timmerman | Naar opleiding timmermanLeerling timmerman

Lijkt het vak van een timmerman jou wel wat? Word leerling timmerman en timmer aan je carrière! De bouw staat te springen om leerlingen aangezien we zo’n 40.000 mensen tekort komen in de bouw. Bekijk ook meteen onze vacatures om jouw mogelijkheden bij ons te zien.

Wat is een leerling timmerman

Een leerling timmerman wordt opgeleid tot timmerman en volgt hiervoor een (praktische) opleiding en werkt onder begeleiding van een ervaren vakman aan diverse houten constructies.

Op deze manier kan een beginnende vakman meters maken in de bouw onder toezicht van een timmerman. Tijdens de opleiding wordt er vooral theorie behandeld die de leerling vervolgens in de praktijk gaat brengen.

Werkzaamheden leerling timmerman

Zodra je gaat werken als leerling timmerman, leer je al snel dat het niet overal hetzelfde is. Het beroep timmerman is heel veelzijdig. Zo kan het zijn dat je bouwwerken maakt, monteert of repareert. Meestal van hout, maar soms ook van kunststof, gips of zelfs metaal. Het kan zijn dat je iets totaal nieuws bouwt, of aan de slag gaat op een gigantisch renovatieproject.

Leerling timmerman worden

We laten je graag 2 routes zien die je kunt nemen om leerling timmerman te worden:

MBO route
Start op het MBO met de opleiding timmerman, of richting bouwkunde. Vanaf niveau 2 wordt deze opleiding aangeboden, vaak in de vorm van BBL, waar je vooral veel werkt. Deze opleidingen duren gemiddeld 2 jaar.

Opleiding Jobxion
Zie je het niet zitten om weer naar school te gaan of wil je sneller aan de slag als leerling timmerman? Dan heeft Jobxion voor jou de oplossing: de opleiding timmerman in ons opleidingscentrum. Binnen een paar dagen maken wij je gereed om aan de slag te gaan als leerling. Deze opleiding kost je niets én wij hebben een baan voor jou bij een van onze opdrachtgevers.

TIP - Bekijk de gratis opleiding timmerman

Salaris leerling timmerman

Je start als 16-jarige met een salaris van ongeveer € 850,- bruto per maand voor 40 uur werken in de week. Dit kan meer zijn als je al wat ouder bent. Zodra je volwaardig timmerman bent, kom je in een hogere salarisschaal terecht. Zie een indicatie van de cao-salarissen op het tabblad timmerman.

Vacatures leerling timmerman

Bekijk de vacatures die Jobxion heeft voor leerling timmermannen. Krijg je gelijk een goede indruk van de mogelijkheden en de projecten die je kunt gaan doen. Er is zoveel werk in de bouw, dat je er snel aan de slag kunt.

TIP - Maak een job-alert aan en ontvang nieuwe timmerman vacatures als eerste!

Meer weten of contact?

Heb je na het lezen nog een vraag over het beroep van (leerling) timmerman, neem gerust contact op met Isa. Zij kan met jou kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn.

Naar vacatures leerling timmerman | Naar opleiding timmerman

Recruiter Jobxion

Contact met Isa

Ik help je graag!

isa@jobxion.nl
Top