fbpx

Beroep CV-monteur

CV-monteurs spelen een cruciale rol bij het onderhouden en repareren van verwarmingssystemen. Of je nu geïnteresseerd hoe je het wordt, meer wilt weten over de opleiding of benieuwd bent naar het salaris, je leest het hieronder.

Wat doet een CV-monteur?

Een CV-monteur is een specialist in verwarmingssystemen. Ze zijn verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van verschillende soorten verwarmingssystemen, zoals centrale verwarming, ketels en radiatoren. Ze hebben uitgebreide kennis van verwarmingstechnologie en zijn in staat om problemen op te lossen en efficiënte oplossingen te bieden.

Werkzaamheden

Als CV-monteur heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden in verband met verwarmingssystemen. Enkele van de belangrijkste taken zijn:

 • Installatie van verwarmingssystemen
  CV-monteurs zijn verantwoordelijk voor het installeren van nieuwe verwarmingssystemen in woningen, kantoren en andere gebouwen. Ze zorgen ervoor dat alle componenten correct worden geplaatst en aangesloten, zoals ketels, radiatoren, leidingen en thermostaten.
 • Onderhoud en reparatie
  Een belangrijk onderdeel van het werk van een CV-monteur is het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan verwarmingssystemen. Ze controleren de werking van de ketels, reinigen en ontluchten radiatoren, controleren de drukniveaus en controleren op eventuele lekkages. Daarnaast voeren ze reparaties uit wanneer er storingen of defecten optreden.
 • Storingen oplossen
  Als een verwarmingssysteem niet goed werkt of een storing heeft, is het aan de CV-monteur om het probleem te diagnosticeren en op te lossen. Ze maken gebruik van hun technische kennis en vaardigheden om de oorzaak van de storing te achterhalen en de benodigde reparaties uit te voeren.
 • Advies geven
  CV-monteurs voorzien klanten van advies met betrekking tot verwarmingssystemen. Ze kunnen informatie verstrekken over energiezuinige opties, het optimaliseren van de systeemprestaties en het besparen van energiekosten. Ze beantwoorden ook vragen van klanten en bieden oplossingen voor specifieke behoeften.

Volg onze opleiding

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als CV-monteur, is het belangrijk om een opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding leer je alles over verwarmingssystemen, installatietechnieken, onderhoudsprocedures en veiligheidsvoorschriften. Het volgen van een opleiding geeft je de nodige kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan. Je kunt bij ons een verkorte opleiding CV-monteur volgen.

Het salaris van een CV-monteur

Wat een CV-monteur verdient kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, certificering en de regio waarin je werkt. Over het algemeen is dit wat je kunt verdienen:

 • Een junior verdient € 1.600,- tot € 2.000,- bruto per maand
 • Een medior verdient € 2.000,- tot € 2.500,- bruto per maand
 • Een senior verdient € 2.500,- tot € 3.000,- bruto per maand

Naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden verbetert, kun je een hoger salaris verwachten.

Doorgroeimogelijkheden naar warmtepompmonteur

Als CV-monteur heb je een solide basis in verwarmingssystemen en technische vaardigheden. Een interessante mogelijkheid om je carrière verder te ontwikkelen is door te groeien naar de rol van Warmtepompmonteur. Met de groeiende vraag naar duurzame verwarmingsoplossingen, zoals warmtepompen, biedt deze overstap nieuwe kansen en uitdagingen.

Om je te specialiseren als Warmtepompmonteur, is het belangrijk om je kennis uit te breiden en je vaardigheden aan te scherpen op het gebied van warmtepomptechnologie. Dit kan worden bereikt door het volgen van gespecialiseerde trainingen en cursussen die gericht zijn op warmtepompsystemen en duurzame energietechnologie. Wist je dat wij bij Jobxion ook een opleiding hebben voor warmtepompmonteur?

Vacatures CV-monteur

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als CV-monteur, hebben wij verschillende vacatures beschikbaar. Bedrijven in de verwarmings- en installatietechnieksector zijn altijd op zoek naar leerlingen en gekwalificeerde monteurs met de juiste vaardigheden en ervaring. Bekijk nu onze vacatures

Scroll naar boven