Beroep betontimmermanBetontimmerman

Het beroep van betontimmerman is er één voor echte mannen. Ze werken hard in weer en wind en staan aan de basis van elk gebouw. Op deze pagina lees je alles over het beroep van deze vakmannen.

Wat is een betontimmerman?

Een betontimmerman is iemand die bekistingen van hout en metaal maakt t.b.v. het storten van beton voor funderingen, wanden en andere constructies waar beton voor nodig is.

Na het storten van het beton ontkist en demonteert hij de bekisting weer. Als betontimmerman werk je niet alleen aan gebouwen, overal waar beton wordt gebruikt zijn betontimmermannen nodig. Denk dus ook aan het maken van bruggen, tunnels, steigers en rioleringen. Je werkplek is elke keer weer anders en dat zorgt voor veel afwisseling op mooie projecten.

Wat doet een betontimmerman?

De werkzaamheden van een betontimmerman zijn:

 • Lezen van tekeningen en maatvoering
 • Maken van bekistingen voor betonconstructies
 • Storten van beton
 • Luchtbellen verwijderen uit het beton
 • Afwerken van het beton
 • Demonteren van bekistingen
 • Samenwerken met de ijzervlechter
 • Sloopwerkzaamheden

Er komt dus zeker wel het een en ander kijken bij dit specialisme in de bouw.

Hoe wordt je betontimmerman?

In de bouw begin je voordat je volwaardige vakman bent als leerling. Hier hoort een stukje opleiding bij, maar vooral veel meelopen (en meewerken!) met een ervaren vakman. Leerling betontimmerman ben je als je start met de opleiding betontimmerman en de eerste meters maakt in het vak. Iedereen met interesse in het vak kan starten als leerling betontimmerman.

Er zijn diverse langere mbo opleidingen om betontimmerman te worden. Vaak ga je dan ook stage lopen bij bouwbedrijven om je de benodigde praktijkervaring te geven.

Snel betontimmerman worden
De snelste manier is echter via het opleidingscentrum van JobXion met de opleiding betontimmerman. In ons opleidingscentrum helpen wij jou op weg in de uitdagende wereld van beton. Na het succesvol afronden van de opleiding zorgen wij ervoor dat je aan de slag kunt als leerling betontimmerman bij één van onze opdrachtgevers.

TIP - Bekijk de gratis opleiding betontimmerman

Wat verdient een betontimmerman?

 • Een junior, een leerling betontimmerman heeft een salaris van ongeveer € 2.100,- bruto per maand.
 • Een medior betontimmerman, met 2 tot 4 jaar ervaring, start op een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.400,- bruto per maand.
 • Een écht ervaren betontimmerman, de senior, begint bij een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.600,- bruto per maand.
  • Vacatures voor betontimmermannen

   Bekijk alle vacatures voor betontimmermannen. Wij zijn Jobxion, hét uitzendbureau in de bouw & techniek. Doordat we sinds 2004 al actief zijn in deze wereld, hebben wij een groot netwerk aan klanten opgebouwd en hebben wij vacatures voor betontimmermannen in bijna heel Nederland.

   TIP - Maak een job-alert aan en ontvang nieuwe betontimmerman vacatures als eerste!

   Met JobXion aan de slag als betontimmerman

   Door ons grote netwerk hebben wij altijd een mooi project bij jou in de buurt. Er is veel afwisseling in de projecten zodat jij je nooit zult vervelen. Zo ben je de ene keer aan het werk bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in de betonbouw voor infrastructuur en een andere keer bij een bedrijf gespecialiseerd in betonprojecten in nieuwbouwwijken.

   Hebben we een match tussen jou en een werkgever dan beginnen we met 1 maand proeftijd. Door deze proeftijd heb jij een goed beeld van het bedrijf en het werk. Ondertussen krijg jij uiteraard een professionele outfit & persoonlijke beschermingsmiddelen van ons. Heb je VCA nodig? Dan regelt JobXion dat. Als je slaagt, dan betaalt JobXion dit. Is het geen succesvolle match tussen jou en de werkgever? Dan gaat JobXion voor jou op zoek naar een nieuwe baan.

   Als betontimmerman bij Jobxion kunt je rekenen op:

   • Een goed salaris, wekelijks of maandelijks uitbetaald
   • Pensioen opbouw
   • Langdurig aan de slag gaat op projecten bij jou in de buurt
   • De kans krijgt om overgenomen te worden door het bedrijf
   • Eigen vervoer waarmee je privé mag rijden
   • Makita accu gereedschap
   • Professionele werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen
   • Bereikbaarheid van jouw aanspreekpunt
   • Een persoonlijke carrièrecoach
   • Duurzame inzetbaarheid (gezondheid en vaardigheden)
   • Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden (hard en softskills)

   Meer weten of contact?

   Heb je na het lezen nog een vraag over het beroep van betontimmerman, neem gerust contact op met Isa. Zij kan met jou kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn.

   Naar vacatures betontimmerman | Naar opleiding betontimmermanLeerling betontimmerman

Start je in het beton, dan begin je als leerling betontimmerman. Een vak voor echte mannen die graag buiten werken. Met jou werk begint alles in de bouw. Lees alles over dit uitdagende beroep.

Wat is een leerling betontimmerman

Een leerling betontimmerman is in opleiding om betontimmerman te worden. Je maakt bekistingen voor betonconstructies onder begeleiding van een ervaren vakman.

In de bouw begin je altijd als leerling, dus ook als je start in de wereld van beton. Je leert alles wat er nodig is om alle werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.

Werkzaamheden leerling betontimmerman

De werkzaameden van een leerling of een volwaardige betontimmerman verschillen niet veel. Je maakt bekistingen voor bijvoorbeeld een fundering of een wand vanaf een tekening. Je zorgt er daana voor dat er geen luchtbelletjes in het beton zitten en zorgt voor de afwerking. Als het beton is uitgehard demonteer je de bekisting. Het verschil zit 'm vooral in de verantwoordelijkheden. Tijdens het werk heeft de vakvolwassen betontimmerman de leiding en kijk en werk jij met hem mee.

Leerling betontimmerman worden

Je wordt leerling betontimmerman door het volgen van een opleiding en het regelen van een werkplek. Er zijn 2 routes mogelijk: de route via het MBO en de route via Jobxion.

MBO Betontimmerman – niveau 2
Er zijn diverse mbo-scholen waar je een opleiding (BOL of BBL) kunt volgen om betontimmmerman te worden. De opleiding duurt tussen de 1 en 2 jaar, waarbij je stage gaat lopen op een bouwplaats. Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je bijvoorbeeld een vmbo-diploma hebben.

Jobxion betontimmerman opleiding
Bij Jobxion stomen we je binnen een paar dagen klaar om aan de slag te gaan als leerling betontimmerman. Je leert bekistingen maken in ons opleidingscentrum en als wij zien dat je aanleg voor het vak hebt en de juiste motivatie, zorgen wij voor baan waar je verder kunt leren.

TIP - Bekijk de gratis opleiding betontimmerman

Salaris leerling betontimmerman

Omdat je een starter bent in het vak, start je als 18-jarige met een salaris van ongeveer € 900,- bruto per maand voor 40 uur werken in de week. Als 22-jarige begint je salaris op +/- € 1700,- bruto per maand. Zoals bij elk vak, stijgt je salaris zodra je meer ervaring op hebt gedaan en je opleiding afgerond hebt. Zie een indicatie van de cao-salarissen op het tabblad betontimmerman.

Vacatures leerling betontimmerman

Ook voor leerling betontimmermannen hebben wij vacatures. Er zijn diverse bedrijven op zoek naar gemotiveerde jongemannen (of vrouwen!) die het in zich hebben om een vakman te worden en graag buiten werken.

TIP - Maak een job-alert aan en ontvang nieuwe betontimmerman vacatures als eerste!

Meer weten of contact?

Heb je na het lezen nog een vraag over het beroep van (leerling) betontimmerman, neem gerust contact op met Isa. Zij kan met jou kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn.

Naar vacatures leerling betontimmerman | Naar opleiding betontimmerman

Recruiter Jobxion

Contact met Isa

Ik help je graag!

isa@jobxion.nl
Top